Universiteit Leiden

nl en

Kometenonderzoek van de Leidse Sterrewacht gaat viraal

Van Mexico en Indonesië tot China en Tsjechië: mensen van over de hele wereld lazen over de publicatie van de Leidse Sterrewacht over de geboorteplaats van kometen. Dit onderzoek suggereert dat alle kometen in ons zonnestelsels mogelijk op dezelfde plek geboren zijn: een bepaalde zone in de platte schijf van stof en gas die onze jonge zon ooit omcirkelde.

Popular

Astronoom Christian Eistrup deed deze ontdekking tijdens zijn promotieonderzoek in Leiden, in nauwe samenwerking met zijn begeleider Ewine van Dishoeck. Het verhaal werd opgepikt door media van over de hele wereld. Het was het op een-na best gelezen bericht van de dag op de populaire verzamelwebsite Phys.org, waar het bericht 21.000 keer gelezen werd en meer dan 1700 keer gedeeld werd op Facebook. Daarnaast interviewde het online platform Popular Science (PopSci) Eistrup. Hieronder een selectie van de media die de publicatie hebben opgepikt:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.