Universiteit Leiden

nl en

Kennisstad Leiden in bijlage NRC

Een speciale bijlage van NRC Handelsblad (7/8 september) is geheel gewijd aan Leiden als kennisstad. Met volop aandacht voor Leidse wetenschappers, vernieuwde musea waaronder Naturalis en cultuur zoals de Nacht van Ontdekkingen.

De bijlage toont een rijk en beeldend overzicht van Leidse cultuur en wetenschap. Zo laat de nieuwe tentoonstelling ‘Kosmos: Kunst en Kennis’ in Rijksmuseum Boerhaave de verbeelding van de hemel zien door de eeuwen heen. De Leidse hoogleraar Astrofysicus Ewine van Dishoeck was gastconservator en vertelt erover. Daarnaast wordt wetenschappelijk onderzoek omgezet in praktische adviezen: hoogleraar Jessica Kiefte-De Jong geeft tips voor een gezonder leven en hoogleraar Gezondheidspsychologie Andrea Evers legt uit waarom een placebopil echt kan werken. Daarnaast worden culturele activiteiten uitgelicht, zoals de universitaire Rembrandtroute

Lees online de rijk geïllustreerde NRC-bijlage Kennisstad Leiden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.