Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma bij Jinek over de Italiaanse regeringscrisis

Op vrijdag 9 augustus was Jorrit Rijpma te gast bij de talkshow Jinek om samen met Italië-correspondent Eveline Rethmeier te spreken over de Italiaanse regeringscrisis.

Jorrit Rijpma

Lidstaat Italië ligt al langere tijd op ramkoers met de Europese Unie. Het gaat dan met name over migratie en het Europese begrotingsbeleid. Mocht, zoals verwacht, vice-premier Salvini aan de macht komen, dan zullen de spanningen tussen Europa en Italië alleen maar toenemen, met verdere instabiliteit tot gevolg. Rijpma woonde tijdens zijn studie zelf meerdere jaren in Italië en volgt de situatie aan de buitengrenzen van de Europese Unie op de voet.

De aflevering is hier te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.