Universiteit Leiden

nl en
Foto: Stevepb / Pixabay

Remco Breuker in Trouw over het plan om 100.000 bijbels te verspreiden in Noord-Korea

Jae Min Ho, directeur van het Koreaans Bijbelgenootschap wil minstens 100.000 bijbels verspreiden in Noord-Korea zodra de grenzen van het land open gaan. Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies reageert op dit plan in Trouw.

In Noord-Korea zijn 200.000 tot 400.000 van de 25 miljoen inwoners christen. In het land speelt echter de ideologie van de staat, de Juche, een dominante rol. Het is voor Noord-Koreanen gevaarlijk om openlijk christen te kunnen zijn. Wie de Juche niet aanhangt, heeft kans opgepakt en daarna tewerkgesteld te worden in een strafkamp.

Omdat het moeilijk is om een bijbel te bemachtigen, wil het Koreaans bijbelgenootgeschap minstens 100.000 bijbels gaan verspreiden. Remco Breuker noemt dit plan onzinnig: ‘Er is totaal geen zicht op opening van Noord-Korea en het regime tolereert geen ander denkbeeld dan dat van de staat. Het lijkt bovendien onzinnig honderdduizend bijbels te drukken, omdat er urgentere humanitaire problemen zijn dan een gebrek aan bijbels.’

Meer weten?
Lees het volledige artikel op de website van Trouw

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.