Universiteit Leiden

nl en

Marike Knoef over de Persoonlijke Pensioenpot van ABP

Het hele pensioenstelsel gaat op de schop. Het is geen eenvoudige materie, maar het is wel heel belangrijk voor je inkomen na je werkende leven. Wordt ons wel genoeg duidelijk gemaakt hoe het hele stelsel werkt?

Marike Knoef

Met het wettelijk verplichte Uniform Pensioenoverzicht (UPO), dat je pensioenfonds je jaarlijks stuurt, ontvang je een soort bankafschrift van je pensioen. Voor het complete overzicht kun je weer terecht op Mijnpensioenoverzicht.nl. 

Maar dat is niet genoeg, zegt ABP, het pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs. Samen met pensioendeelnemers en wetenschappers ontwikkelde het fonds daarom de Persoonlijke Pensioenpot. Een goed idee, meent Marike Knoef, hoogleraar Empirische Micro-Economie. 'Hoe bewuster deelnemers zijn van hun pensioen, hoe beter keuzes kunnen worden gemaakt. Het voorkomt pensioenstress', zegt ze in het Eindhovens Dagblad

'Jonge mensen denken dat ze later niets zullen krijgen. Als ze iets meer van het stelsel zouden weten, dan zien ze dat ze wel degelijk pensioen krijgen.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.