Universiteit Leiden

nl en

Dit mag je van Twitter niet meer schrijven

Twitter heeft een nieuwe regel aangekondigd die 'haatdragend gedrag' op het sociale mediaplatform moet tegengaan. Tweets die religieuze groepen 'ontmenselijken' worden voortaan verwijderd, zo schrijft de internetdienst in een blogpost.

Michael Klos promoveert op vrijheid van meningsuiting op internet en constateert dat er steeds meer regels worden ingevoerd op Twitter en Facebook. 'Dat hoeft niet per se negatief te zijn, maar er zit wel een risico in dat we dit overlaten aan bedrijven en dat staten daar nauwelijks een rol in spelen. Het kan problematisch zijn als zij de regels opleggen terwijl mensen niet ergens anders terecht kunnen.'

Lees het gehele artikel hierover in De Telegraaf.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.