Universiteit Leiden

nl en

Aske Plaat over Pluribus: ‘Dit is een mijlpaal in de kunstmatige intelligentie’

De Pluribus, een pokercomputer ontwikkeld door onderzoekers van Carnegie Mellon University, versloeg verschillende poker professionals door kunstmatige intelligentie te gebruiken. Hoogleraar Data Science van het Leiden Institute of Advanced Computer Science reageert in NRC op deze bijzondere ontwikkeling.

‘Dit is absoluut een mijlpaal in de kunstmatige intelligentie,’ zegt Plaat. ‘En ik vind het magisch om te zien dat de computer zichzelf leert pokeren.’ De Pluribus volgt pokercomputer Libratus op. Deze computer kon winnen van 2 spelers, terwijl de Pluribus wint van zes spelers.

Lees de volledige reactie van Plaat in het NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.