Universiteit Leiden

nl en

Evelyn Bosma in de Leeuwarder Courant: Voorlezen helpt vooral om het Fries te leren

Wil je je kind Fries leren? Dan is het volgens postdoctoraal onderzoeker Evelyn Bosma veel effectiever om in het Fries voor te lezen dan een Friestalig televisieprogramma op te zetten. In de Leeuwarder Courant legt ze uit waarom.

Bosma legt uit dat in boekjes van alles voorkomt en deze verhalen zorgvuldig zijn geconstrueerd. Om die reden bevatten ze veel meer verschillende woorden. ‘Ook belangrijk is dat er bij het voorlezen interactie is tussen de ouder en het kind,’ aldus Bosma. ‘Je gebruikt dan samen de taal en dat werkt het beste. Bij tv-programma’s is die interactie er meestal niet.’

Meer weten?

Lees het hele artikel over Evelyn Bosma’s onderzoek op LeeuwarderCourant.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.