Universiteit Leiden

nl en

Volgens Barend Barentsen is de integriteit van het UWV in het geding

Het UWV heeft ten onrechte aan 1900 personen een levenslange uitkering toegekend, melden deskundigen en een klokkenluider aan RTL Nieuws. De dossiers van deze zieke werknemers werden in korte tijd door verpleegkundigen beoordeeld, waarbij het motto gold: bij twijfel afschrijven. Deze beoordelingen dienden echter door een verzekeringsarts te worden gedaan. Volgens hoogleraar arbeidsrecht Barend Barentsen is het UWV hiermee ‘uit de bocht geschoten’

Barentsen zegt dat het UWV door deze manier van werken ernstig in het geding is. Het gaat hier om gemeenschapsgeld. Dat kost een hoop geld en dat heeft ook draagvlak nodig. Daarom moeten we er als hardwerkende premiebetaler zeker van zijn dat het geld bij de juiste mensen terecht komt.

Het volledige artikel

RTL Nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.