Universiteit Leiden

nl en

Het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam

Wetenschappers op het gebied van Zuidoost Azie en Caraïbische studies (van het KITLV) gaan onderzoek doen naar het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team van onderzoekers van het KITLV en andere, voornamelijk Rotterdamse onderzoekers. Voor de wetenschappelijke en maatschappelijke begeleiding is een commissie samengesteld onder voorzitterschap van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het KITLV, in opdracht van de Gemeente Rotterdam.  Het KITLV werkt in dit project nauw samen met het Stadsarchief Rotterdam. Het onderzoek zal leiden tot drie boeken, te publiceren in oktober 2020, waaronder een een bundel artikelen over de koloniale geschiedenis onder redactie van Gert Oostindie, hoogleraar Koloniale en postkoloniale geschiedenis. 

Lees meer op de website  van het KITLV

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.