Universiteit Leiden

nl en

Judi Mesman presenteert Kennisagenda Jeugd bij vier betrokken ministeries

In de laatste weken van 2018 presenteerde Judi Mesman de Kennisagenda Jeugd bij verschillende departementen en werd daar met open armen ontvangen. Als boegbeeld van de NWA- route Jeugd werkte de Judi de afgelopen jaren, samen met de Taskforce Jeugd, aan de ontwikkeling van de Kennisagenda Jeugd.

Schot in de roos

Het doel van de Kennisagenda Jeugd is om wetenschappers, beleidsmakers en professionals uit te dagen om samen nieuwe kennis over jeugd te ontwikkelen; een resultaat van een unieke samenwerking met een groot aantal partijen op het gebied van jeugd en ontwikkeling waaronder ministeries, maar ook ouderen én jongeren zijn betrokken bij de uiteindelijke totstandkoming ervan. De verschillende departmenten zien de meerwaarde van een breed gedragen Kennisagenda en gezamenlijk optrekken op het gebied van Jeugd en noemen de agenda ''een schot in de roos''.

Lees het volledige artikel ''Kennisagenda Jeugd: Schot in de roos'' met Judi Mesman op de website van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) of bekijk de Kennisagenda Jeugd online.

Foto's: Studio Oostrum fotografie + film

De Kennisagenda Jeugd is een uitwerking van de route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De agenda beschrijft de thema’s waarover meer onderzoek vereist is om de kennis over de ontwikkeling van de jeugd, over de opvoeding en over het onderwijs te vergroten. Het gaat dan om de thema’s leren en ontwikkelen in verschillende contexten, diversiteit en (on)gelijkheid en normativiteit van opvoeding en onderwijs.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.