Universiteit Leiden

nl en

Ionica Smeets in Volkskrant over CanalCups

'Drie studenten zagen tot hun verbijstering een week na Leidens Ontzet duizenden wegwerpbekers in het water liggen. Die hebben ze één voor één op de foto gezet en nu plaatsen ze elke dag zo’n foto op Instagram onder de naam CanalCups – net zolang tot de gemeente besluit dat herbruikbare bekers voortaan verplicht zijn bij alle evenementen', schrijft Ionica Smeets in haar column in de Volkskrant.

'Vanaf de grachten is het maar een klein stukje naar zee, waar ze onderdeel worden van de gigantische plasticsoep.'  Smeets schrijft over haar bezoek aan de expositie van CanalCups, die bijvoorbeeld ook laat ziet hoe bizar de gevolgen zijn van die plastic soep: 'Flesjes, bekers, tasjes en talloze kleine voorwerpen: een lensdop, pennen, speelgoed en zo’n visvormig flesje waarin je sojasaus krijgt bij je sushi. Mijn 3-jarige dochter vroeg verbaasd waarom die vis zoveel plastic at. Ja, daar heeft een potvis dus vrij weinig over te zeggen.'

Lees hier de volledige column van Smeets: de Volkskrant - Elke seconde, bam-bam-bam, ruim 15 duizend plastic bekertjes weggegooid

Eerder al verscheen CanalCups in:

Universiteit Leiden - CanalCups: op weg naar plasticvrije grachten

Mare - Opinie: Waar blijven die eco-bekers

Leidsch Dagblad - Plastic bekers 'geen feest voor de vissen (video)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.