Universiteit Leiden

nl en

CanalCups: op weg naar plasticvrije grachten

Twee weken ná 3 oktober lagen de Leidse grachten nog steeds vol met plastic wegwerpbekertjes. Auke-Florian Hiemstra heeft samen met medestudenten duizenden van deze bekertjes opgevist en gefotografeerd. Nu plaatsen zij elke dag één van deze 'canal cups' op Instagram.

CanalCups is niet alleen een kunstproject, maar ook een oproep aan de Gemeente Leiden om vaart te maken met de plannen om herbruikbare bekers verplicht te stellen op evenementen. Hiemstra: 'Tot die plannen werkelijkheid zijn, plaatsen we elke dag een Leidse canal cup op instagram.' De actie heeft tot nu toe al heel wat likes en volgers opgeleverd. 'We hadden zelfs een like van Doutzen Kroes!'

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.