Universiteit Leiden

nl en

David Ehrhardt over de Politieke Situatie in Nigeria

Het dichtstbevolkte land van Afrika, Nigeria, kampt inmiddels niet alleen met geweld door terreurgroep Boko Haram, maar ook met conflicten tussen herders en boeren.

Aanhoudende corruptie en een trage economie maken dat het volk mort. President Buhari beloofde vier jaar terug verandering door corruptie aan te pakken en Boko Haram uit te roeien. Die belofte is niet ingelost en de vraag is of de Nigeriaanse kiezer hem nog een termijn gunt bij de verkiezingen in februari.

In de uitzending van ''Bureau Buitenland'' op NPO Radio 1 van woensdag 2 januari 2019 geeft Universitair Docent David Ehrhardt aan het Leiden University College The Hague zijn visie op de huidige politieke situatie in de grootste Afrikaanse economie.

Beluister de volledige uitzending van Bureau Buitenland met David Ehrhardt op NPOradio1.nl

Foto: Lagos, Nigeria

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.