Universiteit Leiden

nl en

‘Zeker 160 geradicaliseerde moslims gevolgd door gemeenten’

Gemeenten en veiligheidsdiensten houden zeker 160 geradicaliseerde moslims in Nederland actief in de gaten, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Terrorismedeskundige Jelle van Buuren gaf toelichting in de media.

Volkskrant

Van Buuren: ‘Er zijn voorbeelden van zeer kwetsbare, jonge mensen die dreigden meegezogen te worden in radicale clubjes – als je ze daaruit weet los te weken dankzij een persoonsgerichte aanpak, bescherm je ze in feite.’ Lees meer.

NOS

‘Er wordt van alle kanten gekeken naar dat clubje mannen, omdat ze niet worden vertrouwd. Op het moment dat de signalen ernstig worden, wordt het een zaak van politie, justitie en AIVD. Als er genoeg bewijs is, worden deze mensen van straat geplukt.’ Lees meer.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.