Universiteit Leiden

nl en

Marieke Liem over gezinsdoding in Amsterdam-Zuid

In de Herculesstraat in Amsterdam-Zuid vermoordde begin oktober een man zijn vrouw, kind en schoonmoeder. Forensisch psycholoog Marieke Liem sprak erover in Het Parool.

Gezinsmoorden zijn voor hulporganisaties moeilijk te voorkomen, zegt Liem tegen de krant. ‘Vaak zwijgen mensen over de spanningen die er zijn in een gezin. Ze spreken er met niemand over. Voor de buitenwereld komt het incident dan als een volslagen verrassing, terwijl er al veel langer iets speelde.’

Lees het volledige artikel in Het Parool.

Marieke Liem spreekt bij Studium Generale

In een driedelige lezingenreeks zal Marieke Liem dieper ingaan op fataal geweld in Nederland. Wat maakt een mens tot moordenaar? Je hoort het tijdens de gratis lezingen op 13, 20 en 27 november (vanaf 19:30u, Turfmarkt 99 in Den Haag).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.