Universiteit Leiden

nl en

Cyberpolderen of centraliseren?

Wat is de staat van het in 2014 opgerichte Nederlandse Defensie Cyber Commando (DCC)? In de nieuwe editie van Atlantisch Perspectief neemt Sergei Boeke het DCC onder de loep en plaatst hij een aantal kritische kanttekeningen.

De opbrengsten van de organisatie zijn vooralsnog relatief mager. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen verschillende organisaties. Volgens Boeke kan het DCC als gevolg hiervan niet effectief te werk gaan. De vraag is dan ook of Nederland in de toekomst een voorbeeld zal nemen aan de gecentraliseerde modellen van de Britten en de Denen of dat het zal blijven ‘polderen’ met minimale vooruitgang?

Lees het volledige artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.