Universiteit Leiden

nl en

Karwan Fatah-Black in M over de film BlacKkKlansman

Karwan Fatah-Black was te gast bij TV programma M over de nieuwe door Spike Lee geregisseerde film BlacKkKlansman. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een zwarte agent die infiltreert bij de KluKluxKlan. Fatah-Black sprak over de geschiedenis van racisme in de VS en de strijd daartegen.

Bekijk het fragment in het TV programma M

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Karwan Fatah-Black is expert op het gebied van Nederlandse koloniale geschiedenis. Hij doet onderzoek naar de effecten op de samenleving binnen een globaliserende wereld, in de context van de voergmoderne Atlantische wereld. Fatah-Black is regelmatig in de media te vinden om actualiteit rond het koloniale verleden van Nederland te duiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.