Universiteit Leiden

nl en

Van Boom over rechtsbijstandverzekeringen

De particuliere rechtsbijstandverzekering ligt de laatste tijd onder vuur. Europese rechtspraak heeft gemaakt dat het Nederlandse model van ‘in-house’ juristen onder grote druk is komen te staan.

Nadat Bart Krans eerder dit jaar samen met oud student-assistent Van de Pol al een goed overzicht van de ontwikkelingen had gepubliceerd (Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekeringen, TCR 2018/2, p. 23 e.v. ), was het onlangs aan Willem van Boom om zijn opinie over het onderwerp te uiten. Hij werd door NRC Handelsblad, die de rechtsbijstandverzekeraars weer eens onder de loep wilde nemen, bevraagd. Het volledige relaas van Van Boom plaatste hij op zijn weblog.

Zie ook de Europese rechtspraak hierover.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.