Universiteit Leiden

nl en

Diverse media over het boek 'Invisible Agents' van Nadine Akkerman

Het boek 'Invisible agents' van Nadine Akkerman is opgepikt door verschillende media in binnen- en buitenland. Bekijk o.a. vijfsterrenrecensies in landelijke kranten als The Times en The Sunday Telegraph.

Invisible agents

Invisible Agents is a work of deep scholarship that suggests Akkerman would have made an excellent spy catcher. Novelists and film-makers will be plundering the extraordinary stories she has uncovered with forensic skill for years to come.’

En toen was daar Nadine Akkerman, Engelse literatuurkundige en cultuurhistoricus aan de Universiteit Leiden. Zij ontdekte bij toeval de belangrijke rol van de vrouwelijke spion. Na jaren van onderzoek naar spionnes verscheen haar publieksboek Invisible Agents. Women and Espionage in Seventeenth-Century Britain.

5 Stars. A triumph of scholarly rigour, original thinking and crisp prose. It is, in every sense, a cracking book.

It would be easy for the modern reader to conclude that women had no place in the world of early modern espionage, but Nadine Akkerman through extensive archival research demonstrates the role of women spies and agents. Her study Invisible Agents Women and Espionage in Seventeenth Century Britain (OUP) makes for a fascinating read.

Pioneering … a most valuable book, highlighting women’s contribution to the conspiratorial world of mid-17th-century Britain, while also offering a thought provoking exercise in gender and historical methods.

Nadine Akkerman: ...'I “caught” the first true spymistress through serendipity. Janet Todd’s The Secret Life of Aphra Behn enthused me further, despite her warning that female spies are hard to pin down. Reading A. S. Byatt’s Posses­sion and Henry James’ The Aspern Papers must have persuaded me that archival scholarship is thrilling, and it is unlikely that I will ever stop hunting for the unknown in boxes of old paper.'...

'....vijfsterrenrecensies in landelijke kranten als The Times en The Sunday Telegraph hebben ervoor gezorgd dat het boek ook buiten de academische wereld een publiek vindt. Akkerman: „Ik heb geen idee hoe ik met die aanbiedingen voor verfilmingen moet omgaan, dus daarom heb ik een literair agent in de hand genomen. Ik had nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren.”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.