Universiteit Leiden

nl en

Nadia Bouras: Racisme komt niet altijd met een witte puntmuts op, het gebeurt ook subtieler

Nadia Bouras, historicus, in De Volkskrant over subtiel racisme. VVD-Kamerlid Han ten Broeke trok op Twitter haar positie als universitair docent in twijfel. Subtiel racisme, vindt Bouras. ‘Ik dacht: Kom maar op, motherfucker.’

Zes weken geleden, op 9 juni, ­reageerde Bouras op Twitter op een bericht van VVD-Kamerlid Han ten Broeke. In een tweet had hij geschreven dat achterlijke gewoonten uit het Midden-Oosten hier geen wortel moesten schieten. Zij vroeg hem waarom de regering en de VVD dan zo gretig zaken deden met deze landen uit het Midden-Oosten. Waarop Ten Broeke schreef: ‘Bent u werkelijk een universitair docent? Aan mijn oude alma mater?’ Gevolgd door: ‘Ik heb nog banden met de @UniLeiden en dus alle reden om me ook functioneel zorgen te maken over niveau.’

Lees het hele artikel bij De Volkskrant

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.