Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma in het nieuws over de migratiecrisis

De afgelopen weken was Jorrit Rijpma verschillende keren in het nieuws over de Europese migratiecrisis. Hij gaf commentaar in de Süddeutsche Zeitung, bij NOS op 3 en in de Volkskrant.

Jorrit Rijpma

In de Süddeutsche Zeitung sprak Rijpma over de Schengengrenscode en voortduren van grenscontroles in Europa. Bij NOS op 3 waarschuwde hij dat de EU zich met migratieovereenkomsten met derde landen, zoals Turkije, kwetsbaar maakt voor chantage, terwijl het haar eigen verantwoordelijkheid op andere landen afschuift.  In de Volkskrant reageerde hij op het Duitse compromis waarmee een regeringscrisis werd voorkomen. De politieke onrust in Duitsland is naar zijn mening illustratief voor het failliet van het “Dublin systeem” dat de verantwoordelijkheid voor asielaanvragen binnen de EU regelt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.