Universiteit Leiden

nl en

De ontslaguitkering van gemeentesecretaris van Terneuzen roept vragen op

Naast een erepenning heeft François Lauret, gemeentesecretaris van Terneuzen, een aanzienlijk bedrag gekregen. Hoewel hier goede redenen voor zijn, roept het toch vragen op.

Barend Barentsen

François Lauret is medio 2017 met pensioen gegaan. Hij heeft toen een ontslaguitkering van €71.470,- gekregen. Het bedrag blijft net onder het maximum van de Wet Normering Topinkomens. Barend Barentsen geeft hierover zijn mening in het Algemeen Dagblad. Hij vind de zaken opvallend: ‘’Ik hoor niet vaak dat bij een pensioen nog een ontslaguitkering volgt. Dat er vragen over worden gesteld, is dan ook terecht’’.

‘’Het alternatief, nog een jaar doormodderen, zou de gemeenschap wel eens heel veel meer hebben kunnen kosten. Je moet er wel kritisch naar kijken. Het lastige is dat een secretaris heel dicht zit op het college, dat beslist over de vertrekregeling. Dan heb je het risico van vriendjespolitiek", aldus Barentsen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.