Universiteit Leiden

nl en

Slangenexpert Michael Richardson in Het Parool

Veel mensen zien slangen als de vijand, maar niet Michael Richardson, Hoogleraar Evolutionaire ontwikkelingszoölogie. 'Slangen zijn niet alleen gevaarlijk, maar ook enorm nuttig. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen,' zei hij afgelopen weekend in Het Parool.

Twee gezichten

In het artikel wijdt Richardson verder uit over de twee gezichten van de slang. Jaarlijks overlijden 125.000 mensen aan slangenbeten, terwijl slangengif ook zeer nuttig is voor medicijnontwikkeling. Met het oog op dit probleem organiseert Naturalis samen met onder andere de Universiteit Leiden de tweedaagse conferentie ‘Snakebite: from science to society’ op 21 en 22 juni.  

Bekijk hier het artikel uit Het Parool van zaterdag 26 mei (klik op de afbeelding om te vergroten): 

       

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.