Universiteit Leiden

nl en

Maurijn van der Zee beantwoordt een uur lang vragen over evolutie

Vrijdag 20 april was Maurijn van der Zee te gast bij BNR Nieuwsradio. In de rubriek 'Ask me Anything' van Jörgen Rayman, beantwoordde hij tientallen vragen van luisteraars over evolutie en het doen van onderzoek naar evolutie.

Aanleiding voor de uitzending was de ontdekking dat leden van een Aziatische gemeenschap onderwatervissers een milt hebben die wel anderhalf keer zo groot is dan die van naburige volkeren. Dit roept vele vragen op: zijn er meer van dit soort voorbeelden, evolueren mensen nog wel, hebben cultuur en techniek invloed op onze evolutie en hoe werkt evolutie nu precies?

Maurijn doet onderzoek naar de genetische basis van evolutionaire veranderingen. In de uitzending hielp hij met het beantwoorden van de vele uiteenlopende vragen van nieuwsgierige luisteraars en Jörgen Rayman zelf. 

Beluister hier de volledige podcast.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.