Universiteit Leiden

nl en

Marike Knoef: ‘Er is grote behoefte aan het deeltijdpensioen’

Veel mensen willen een paar jaar voor hun pensioen al wat minder gaan werken. Pensioenfondsen bieden de mogelijkheid van een deeltijdpensioen. Een mogelijkheid waar volgens Marike Knoef grote behoefte aan is.

Marike Knoef.
Marike Knoef

Bij een deeltijdpensioen haal je een gedeelte van je opgebouwde pensioenkapitaal naar voren. Marike Knoef, hoogleraar empirische micro-economie, geeft in NRC Next aan dat zo’n deeltijdpensioen duidelijke welvaartseffecten heeft: ‘Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat minder werken op latere leeftijd beter is voor de gezondheid van mensen met fysiek zwaar werk. Als je ouder wordt, heb je meer tijd nodig voor herstel. Er is een grote behoefte aan het deeltijdpensioen, maar er wordt nog weinig gebruik van gemaakt.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.