Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker over bezoek Kim Jong-un aan China

In Peking stond opeens een groene trein met een gele streep. En hij zat erin: Kim Jong-un bracht een bezoek aan China. De Amerikanen roepen dat de pressie op de Noord-Koreaanse leider zijn vruchten heeft afgeworpen en dat deze daarom naar het land afreisde.

Volgens Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden, klopt die lezing grotendeels. 'De sancties die Trump laat uitvoeren, dwingen Kim Jong-un tot onderhandelingen met Zuid-Korea en Amerika. Hiervoor zal hij eerst toestemming moeten vragen aan de echte baas in de buurt en dat is Xi Jinping.'

Lees verder bij BNR 

Zie ook: Amerika op de agenda bij ‘revolutionaire ontmoeting’ bij Elsevier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.