Universiteit Leiden

nl en

Kan Nederland een cyber-aanval van Rusland aan? Live op BNR

Het radioprogramma De Wereld van BNR Nieuwsradio zond op 15 maart live uit vanaf de Spaanse trappen op de faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag. Jaap de Hoop Scheffer, verbonden aan Institute of Security and Global Affairs, was te gast. Ook in Nederland kan een cyber-aanval plaatsvinden. 'Zij zijn daar goed in en wij zijn redelijk op stoom in het verdedigen tegen zo'n aanval. Maar je wordt pas serieus genomen als je in staat bent om een tegenaanval te plaatsen.'

BNR had de mobiele studio onderaan de Spaanse Trap opgesteld en ontving daar verschillende gasten. Jaap de Hoop Scheffer was te gast, samen met Wierd Duk (De Telegraaf). Presentator Bernard Hammelburg ging met hen in gesprek over de dreiging van cyber-aanvallen van Russische bodem. 

In de uitzending zei Jaap de Hoop Scheffer dat Nederland onvoldoende in staat om Russische 'cyber-agressie' te beantwoorden met een cyber-aanval. 

Wil je het gehele gesprek terugluisteren of terug kijken? Dat kan op de website van BNR.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.