Universiteit Leiden

nl en

Jan Vleggeert in FD over omstreden fiscale verleden Nederland

Het kabinet wil af van de slechte fiscale reputatie die Nederland heeft door zijn omstreden rol bij belastingontwijking door multinationals. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel belooft beterschap, maar de goede voornemens worden overschaduwd door recente onthullingen.

Jan Vleggeert.
Jan Vleggeert

Eerdere kabinetten wilden koste wat kost het fiscaalvriendelijke vestigingsklimaat voor multinationals behouden, zo schijft Het Financieele Dagblad. Hierbij bleek de belastingmoraal ondergeschikt. In 2009 oordeelden ambtenaren dat de grens van de wet erg dicht werd genaderd. Dit schreven zij in een interne notitie, die werd vrijgegeven na een verzoek van universitair hoofddocent belastingrecht Jan Vleggeert.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.