Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans: Anti-roken campagne zal op termijn winnen.

Arco Timmermans is bijzonder Hoogleraar Public Affairs, verbonden aan de Universiteit Leiden en werd door Radio EenVandaag uitgenodigd om meer te vertellen over een actueel onderwerp: de campagne tegen roken. 'Het proces om roken aan banden te leggen is ingezet,' zegt Timmermans, 'en ik denk dat de maatschappelijke lobby het op termijn zal winnen.'

Te gast in de uitzending zijn Arco Timmermans en onderzoeksjournalist Marcel Metze. Timmermans: 'De anti-roken lobby is een maatschappelijke beweging. Deze heeft heel andere methodes dan de stille lobby van de tabaksindustrie. Meer aandacht levert meer druk op, dit is duidelijk een heel andere strategie.'

Het onderwerp over de anti-roken beweging werd uitgezonden op 8 maart 2018, tussen 15.00-16.00, begin op minuut 7:20, en is terug te luisteren op de website van Radio EenVandaag.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.