Universiteit Leiden

nl en

Karwan Fatah-Black in De Groene Amsterdammer over slavernijverleden

Niet alleen in de samenleving groeit de aandacht voor slavernij. Ook het historisch onderzoek naar het Nederlandse slavernijverleden leeft op, leert een rondgang langs onderzoekers door De Groene Amsterdammer. Historicus Karwan Fatah-Black werd voor dit artikel geïnterviewd.

Het Nederlandse koloniale verleden is in de standaardvertelling een poldervariant op The Good, the Bad and the Ugly. Tegenover het mooie verhaal van gedurfde zeereizen naar de Oost, voor exotische specerijen die van Amsterdam de mooiste stad van de wereld maakten, staat het lelijke verhaal van de West-Indische Compagnie, die maar niet van de deugdzame voc wilde leren. Het einde, de ‘Politionele Acties’, dat was bij nader inzien niet zo fraai...

Lees meer op De Groene Amsterdammer

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.