Universiteit Leiden

nl en

Historicus Eric Storm over Catalonië in Elsevier Weekblad en andere media

Het Catalaanse parlement heeft de onafhankelijkheid uitgeroepen. Kort daarop neemt premier Mariano Rajoy de Catalaanse regering haar bevoegdheden af. ‘Het wordt zo langzamerhand een operette,’ zegt historicus Eric Storm.

Storm is gespecialiseerd in moderne Spaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In gesprek met Elsevier Weekblad analyseert hij de apotheose van de Spaanse politieke crisis. ‘Carles Puigdemont, de president van Catalonië, zit tussen twee vuren,’ zegt Storm. ‘Als hij zelf de onafhankelijkheid uitroept, hangt hem een celstraf van dertig jaar boven het hoofd. Dat is een behoorlijk offer. Aan de andere kant voelt hij de hete adem van de radicale separatisten in zijn nek. Die maken hem nu al uit voor verrader.’

Zie artikel op Elsevierweekblad.nl

Overige media

Eric Storm verscheen eerder deze maand al in de media om te spreken over Catalonië. Voor het referendum sprak hij o.a. in EenVandaag over de achtergrond van het Catalaanse nationalisme en in Trouw over de roze bril van de seperatisten. Ook deelde hij zijn expertise in de Telegraaf (30 september en 3 oktober, op Nu.nl, bij de NOS (1 oktober en 5 oktober), op NPO Radio 1 en Radio 5. In de Belgische media verscheen hij bij de VRT en op Knack.be.

Meer recent verscheen een opiniestuk van zijn hand in Trouw en op Joop, schoof hij aan bij EenVandaag op 21 oktober en 27 oktober en werd hij geciteerd op Nu.nl.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.