Universiteit Leiden

nl en

Nederlanders met zware beroepen halen steeds vaker hun pensioen niet

Nederlanders met zware beroepen halen steeds vaker hun pensioen niet, signaleren verschillende pensioenfondsen in de Volkskrant. Ze krijgen dan een arbeidsongeschiktheidsuitkering om de periode tot hun pensioen te overbruggen.

Sinds de pensioenleeftijd van 65 naar 67 is gegaan is het aantal nieuwe arbeidsongeschikten verdubbeld bij pensioenfonds Metaal en Techniek. Ook bij het pensioenfonds Zorg & Welzijn worden ouderen vaker arbeidsongeschikt verklaard.

Uitkeringsinstantie UWV concludeerde vorige maand al dat er de afgelopen zes jaar niet zoveel arbeidsongeschikten bijkwamen als in 2016.

Over deze problematiek schoof Marike Knoef aan in de uitzending van Nieuwsuur van 12 juli 2017.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.