Universiteit Leiden

nl en

Eliza Steinbock in Trouw: 'Mediarepresentatie transgenders heeft grote invloed'

Niet alle transgenders zijn hetzelfde, behandel ze dan ook niet zo, schrijven universitair docent bij het Leiden University Centre for Arts in Society Eliza Steinbock en masterstudente Mir Marinus (Universiteit Utrecht) in Trouw.

Eliza Steinbock

Trans-identiteit in de media

Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor transgender-personen in de media, maar toch laten de cijfers omtrent de positie en emancipatie van transgenders in de Nederlandse maatschappij een verontrustend beeld zien: transmensen zitten vaker thuis zonder baan, hebben vaker een laag inkomen en wonen vaker alleen. Hoe komt dit, en wat kunnen we eraan doen? Steinbock en Marinus schreven er een stuk over in Trouw

Lees het volledige artikel op Trouw.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.