Universiteit Leiden

nl en

Barend Barentsen: privé e-mails versturen in de baas zijn tijd

In zijn blog Wezen Gaat voor Schijn bespreekt Barendsen een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam over de vraag in hoeverre het een werknemer is toegestaan tijdens werktijd privé e-mails te versturen.

Ook in werktijd mag een werknemer contact met de buitenwereld onderhouden. E-mailen hoort daar gewoon bij. Zo lang het maar niet zo veel wordt dat het werk er echt onder gaat lijden.  Zelfs als de baas het verboden heeft, mag de werknemer contact leggen met de buitenwereld. Uiteraard zitten daar ook wel weer grenzen aan:  werknemers die bedrijfsgeheimen verraden of collega’s diep beledigen komen daar niet zo maar mee weg, ook al gaat het om privé-berichten.

Lees het artikel in de Mr.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.