Universiteit Leiden

nl en

Janneke Vink in Met het Oog op Morgen over documentaire Unlocking the Cage

Janneke Vink sprak gisteravond in Met het Oog op Morgen over de documentaire Unlocking the Cage. Deze documentaire, die gaat over de dierenrechtszaken van het Nonhuman Rights Project in Amerika, is vanavond (4 juli 2016) om 20:25 uur te zien op NPO2.

Chimpansees hebben voor 98 procent hetzelfde DNA als mensen. Zouden ze dan ook niet dezelfde rechten moeten krijgen? Harvard-professor Steven Wise zet zich in voor de rechten van Chimpansees en zou ze dan ook in plaats van als rechtsobject als rechtssubject behandeld willen zien. Janneke Vink heeft de documentaire al gezien en bespreekt in Met het Oog op Morgen (fragment start op minuut 24:14) deze absolute aanrader.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.