Universiteit Leiden

nl en

Watermanagement is management van de toekomst

“Een partnerschap gebaseerd op water”, zo vatte Gerhard van den Top de relatie tussen Nederland en de Filipijnen samen in de 4e Louwes lezing. Hij benadrukte de cruciale rol van internationale en interculturele samenwerking in het managen van de complexe uitdagingen veroorzaakt door klimaatverandering. Water is een levensbron en daarom stond de belangrijke vraag centraal "Hoe zorgen we dat volgende generaties het belang van water management blijven inzien?"

Gerhard van den Top  © Marc de Haan

Internationaal watermanagement 

Op donderdag 14 april gaf dr. ir. Gerhard van den Top, Dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de Louwes lezing met de titel ‘Living with water in the Dutch Delta: an international reference case in water governance’.

In de lezing legde Van den Top een verband tussen de overstromingen en natuurrampen in de Filipijnen en de ongereguleerde landbouwmethodes en klimaatverandering. Hij vergeleek dit vervolgens met de overstromingen in Nederland en de overmatige regenval in de zomer van 2015. Hij onderstreepte het belang van internationaal beheer en samenwerking in onderzoek naar watermanagement. "Je moet hierin niet alleen kijken naar de uitdagingen op het gebied van biodiversiteit, maar juist naar de cruciale noodzaak voor de toekomst in het algemeen."

Volledig verslag en presentaties

Zie voor het hele verslag van de Louwes lezing, de boekpresentatie van 'The World of Water' aan de Filipijnse ambassadeur en de presentaties van de Nederlandse en Filipijnse gasten de Engelstalige pagina:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.