Universiteit Leiden

nl en

Peter Rodrigues in de media over de grote vluchtelingenstroom richting Europa

Nederland nam in de eerste twee maanden van het jaar grote stromen asielzoekers op. Rodrigues wordt gevraagd in hoeverre het asielrecht niet kan worden ingeperkt?

miloufar rahim

Nee vindt Rodrigues (hoogleraar immigratierecht). Dit zou in strijd zijn met het Vluchtelingenverdrag van 1951. In 2009 is dit verdrag opnieuw tegen het licht gehouden en bleek nog zeer actueel en is om die reden opgenomen in het Grondrechtenhandvest. Aan de principiƫle rechten van vluchtelingen mag niet worden getornd. Rodrigues heeft niettemin grote twijfel over de vraag of het EU-akkoord met Turkije over het terugsturen van Syrische vluchtelingen juridisch houdbaar is.

Interview in Leidsch Dagblad

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.