Universiteit Leiden

nl en

Diverse media-optredens Jorrit Rijpma

Op 22 maart was Jorrit Rijpma te gast in het BNR programma juridische zaken. Samen met asieladvocaat Barbara Wegelin gaf hij commentaar op het recente verdrag tussen de EU en Turkije.

Onder deze overeenkomst worden vluchtelingen die op de Griekse eilanden aankomen teruggestuurd naar Turkije. In ruil daarvoor krijgt Turkije 6 miljard euro steun en zal de EU vanuit Turkije Syriers in de lidstaten hervestigen.
Er zitten echter nogal wat praktische en juridische haken en ogen aan deze deal. 

Op 23 maart trad Jorrit Rijpma op in het programma Radio EenVandaag met een reactie op de aanslagen in Brussel. Hij sprak over het gevaar dat de discussie over terrorisme vermengd raakt met de vluchtelingenproblematiek en de spanning tussen soevereiniteit en samenwerking bij de uitwisseling van informatie door inlichtingendiensten. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.