Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma in het nieuws over de vluchtelingencrisis

De aanhoudende vluchtelingencrisis blijkt de gemoederen in de Europese politiek bezighouden. Op 25 en 26 januari vond in Amsterdam de informele Raadsvergadering voor de Europese minister van Binnenlandse Zaken plaats.

Daar werd onder meer afgesproken dat lidstaten de controles aan hun binn

engrenzen tot maximaal twee jaar mogen verlengen. Ook werd gesproken over het oprichten van een Europese grenswacht. In dezelfde week werd door PvdA en VVD het Plan Samson gelanceerd. Zodra Turkije als veilig derde land kan worden aangemerkt, zouden vluchtelingen die op de Griekse eilanden aankomen zo snel mogelijk daarheen moeten worden teruggestuurd. In Turkije zelf zou een programma voor hervestiging in de Unie moeten worden gestart. Jorrit Rijpma reageerde in Nieuwsuur op de uitkomst van de eerste dag van de informele JBZ Raad. Verder werd hij om commentaar gevraagd door de VolkskrantVolkskrantDagblad Metro en het Parool (Zaterdageditie, 30 januari). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.