Universiteit Leiden

nl en

Jelle van Buuren in NOS en Editie NL over de Thalys-aanslag

Jelle van Buuren, promovendus bij het Centre for Terrorism and Counterterrorism, sprak in het NOS radioprogramma Met het oog op morgen en in Editie NL over de mislukte aanslag in de Thalys van vrijdag 21 augustus jongstleden.

Op de vrijdagavond van 21 augustus werd aan boord van een Thalys in Noord-Frankrijk een man met een kalasjnikov overmeesterd. Naast een kalasjnikov droeg de verdachte ook een ander vuurwapen met meerdere magazijnen en een mes bij zich. Dit zorgde voor een toename van discussie over grensbewaking en extra beveiliging in de media. De vraag is dan of meer beveiliging van treinen en stations of het opnieuw gaan controleren van de grenzen soelaas zou bieden.

Terugluisteren 
Met het oog op Morgen (vanaf 12:30).


Terugkijken
Editie NL (vanaf 02:45).

 

Jelle van Buuren

Jelle van Buuren is als promovendus verbonden aan het Centre for Terrorism and Counterterrorism. Zijn interessegebieden zijn onder andere de Europese politiesamenwerking, grensbeheer en de samenwerking tussen Europese inlichtingendiensten. De titel van zijn proefschrift luidt: "Target The Hague - Lone Wolves and the Loss of Political Legitimacy".

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.