Universiteit Leiden

nl en

Leidse biologen in ‘Hoe luidt het land’

Woensdag 22 mei figureren de Leidse gedragsbiologen Wouter Halfwerk en Hans Slabbekoorn in een documentaire uitgezonden bij Holland Doc om 22.55. Hoe luidt het land is een filmreis door Nederland vanuit het perspectief van het geluid; waarin ook aandacht voor het Leidse onderzoek aan de effecten van verkeerslawaai op diverse diersoorten.

Over de film

Hoe klinkt Nederland eigenlijk? Nemen we nog wel de tijd om eens goed te luisteren naar de geluiden om ons heen? Of is er zoveel geluid dat we ons liever afsluiten?  Wat doet al het geluid met ons? Is het nog wel ergens echt stil in Nederland? En hoe klinkt dat, als het stil is?
Met deze vragen in het achterhoofd leidt Stella van Voorst van Beest ons door Nederland en laat ons bijzondere en alledaagse geluiden ervaren, laat zien hoe het geluid zichtbaar is in het Nederlandse landschap en zoekt en vindt stilte op soms onverwachte plekken.

We leren zo het Nederlandse geluidslandschap kennen en zien hoe diep geluid letterlijk en figuurlijk doordringt in ons dagelijks leven.
HOE LUIDT HET LAND laat Nederland “zien” vanuit het perspectief van het geluid en geeft daardoor een verrassend en confronterend beeld van een vertrouwd landschap. Een reis door een lawaaiig land op zoek naar haar ambivalente relatie met stilte.

Lees meer - Website ‘Hoe luidt het land’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.