Logo Universiteit Leiden.

nl en

Oude Sterrewacht Leiden

Vanuit het nieuwe beleid van de universiteit vervalt de 1,5 meter maatregel in de Oude Sterrewacht. Privérondleidingen zijn hierdoor weer te boeken voor grotere groepen.

De Oude Sterrewacht van Leiden is de oudste nog bestaande universitaire sterrenwacht ter wereld. Dit historische monument speelt nog altijd een educatieve rol voor de Universiteit en de stad Leiden. Hier vindt u informatie over bezoeken van de Oude Sterrewacht en de geschiedenis, over het bezoekerscentrum, rondleidingen, evenementen en verenigingen.

In het bezoekerscentrum kunt u de kunstwetenschappelijke tentoonstelling de 'Drake Equation' bezoeken.

Inlooprondleidingen 

Daarnaast bieden wij  in het weekend inlooprondleidingen aan. Deze rondleidingen zullen plaatsvinden om 11:30 (NL), 13:00 (EN), 14:30 (EN) en 16:00 (NL) uur. Aan deze inlooprondleidingen kunnen maximaal 15 personen deelnemen. De prijzen zijn:

  • Kinderen tot 4 jaar: €0,00
  • Kinderen van 5 tot 18 jaar: €2,00
  • Studenten: €4,00
  • Volwassenen: €6,00

Kaartjes voor deze rondleiding kunnen in het bezoekerscentrum betaald worden. Let op: omdat deze rondleidingen overdag zijn zal het niet mogelijk zijn om tijdens de inlooprondleidingen door een telescoop te kijken. Op dagen waarop het helder is kan er wel met een zonnekijker naar de zon gekeken worden. 

We hopen u snel weer in ons bezoekerscentrum te mogen ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.