Logo Universiteit Leiden.

nl en

Oude Sterrewacht Leiden

Bezoekerscentrum Oude Sterrewacht Leiden

De Oude Sterrewacht van Leiden is de oudste nog bestaande universitaire sterrenwacht ter wereld. Terwijl studenten van Universiteit Leiden college krijgen in het grootste gedeelte van het gebouw, dient het bezoekerscentrum in de kelder en de telescopen op het gebouw het brede publiek. Hier vindt u informatie over bezoeken van het bezoekerscentrum en de telescopen van de Oude Sterrewacht en haar geschiedenis, rondleidingen, evenementen en verenigingen.

Nieuwe bezoekerservaring

Nieuw! Vanaf 1 april beleeft u de Oude Sterrewacht op een nieuwe manier. Tijdens een exclusieve tour krijgt u een inkijkje bij een van onze historische telescopen en de kunstwetenschappelijke tentoonstelling 'Onder onze hemel'. Deze exclusieve tour duurt een uur en u kunt hier een tijdslot boeken. Naast de exclusieve tour, bieden we ook privé rondleidingen aan langs meerdere telescopen en door het gebouw van de Oude Sterrewacht. Hier vindt u meer informatie over de privé rondleidingen.

Hoe komt u er?

Het startpunt van de exclusieve tour is bij het bezoekerscentrum. U bereikt het bezoekerscentrum via de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden. Vanaf 30 April tot het einde van september is er op zaterdag en zondag een tweede ingang via het Talcott huisje, aan het einde van de Sterrewachtlaan. U heeft een geldige ticket van de Hortus botanicus nodig om het bezoekerscentrum te bereiken. Bij het bezoekerscentrum kunt u uw ticket voor de exclusieve tour aanschaffen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.