Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Management Publieke Sector

Je staat op het punt om te beginnen met je Master Management van de Publieke Sector aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent zodat je goed van start gaat!

Jouw Masteropleiding Management van de Publieke Sector (MPS) start met een welkombijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst geven de opleidingsdirecteur en studieadviseur je meer informatie over het onderwijsprogramma, extracurriculaire activiteiten en loopbaanondersteuning. Tevens verzorgen wij online informatiesessies voor nieuwe studenten van de Universiteit Leiden over de belangrijkste regels en digitale systemen, zoals uSis en Brightspace. 

Al snel volgen je eerste colleges van de vakken van blok 1. Een deel van de colleges bieden wij online aan. Soms zijn de colleges opgenomen en kun je ze afspelen en terugkijken wanneer het jou uitkomt. Soms zijn het live colleges waar je actief aan deelneemt. De universiteit streeft ernaar om een deel van het onderwijs – met inachtneming van de 1,5-meterregel – op de campus in Den Haag aan te bieden.  

Elke student moet op zijn of haar manier inkomen aan het begin van een studie. Sommige studenten zijn er tussen hun bachelor en master een poos uit geweest. Andere studenten combineren de studie met een, al dan niet veeleisende, baan. Voor weer andere studenten is het onderwijs op afstand wennen. Bij de studieadviseurs kan je terecht met alle vragen over studieplanning, persoonlijke omstandigheden, studeren met een functiebeperking, extra uitdaging naast de studie of iets anders. Ook is een studentassistent beschikbaar om je met de universiteit bekend te maken en praktische informatie te geven. 

Meer informatie voor Master studenten

Op onze studentenwebsite vind je een korte introductie van de belangrijkste zaken waar je als Master student van de Universiteit Leiden mee te maken hebt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.