Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Geschiedenis

Studievoorlichting

Proefstuderen Geschiedenis

Datum
vrijdag 5 april 2024
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Het verleden werkt op allerlei manieren door in het heden. In dit bachelorprogramma bestudeer je geschiedenis daarom niet als een geïsoleerd onderwerp. Je kijkt altijd breder: Wat betekent de migratie uit islamitische landen naar West-Europa in de 20ste eeuw voor deze tijd? Zijn er overeenkomsten tussen de politieke cultuur van de Republiek der Nederlanden en de huidige Haagse politiek ? Hoe klinkt het Nederlandse slavernijverleden door in de actuele maatschappelijke verhoudingen? Hoe beïnvloedt het koloniale verleden van Westerse landen de huidige politieke situatie in die landen?

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Wat is Proefstuderen?

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Geschiedenis studeert.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is Proefstuderen het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma en huiswerk

Ter voorbereiding op het Proefstuderen vragen we je huiswerk voor te bereiden. Je vindt het huiswerk hieronder:

Tijd Activiteit
13.30-13:45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Geschiedenis)
13:45-14:30 Hoorcollege De vroege geschiedenis van Rome: mythe of werkelijkheid? door Prof.dr. Luuk de Ligt
14:30-14:45 Pauze
14:45-15:30 Werkcollege I
15:30-15:45

Pauze

15:45-16:30

Werkcollege II

16:30-17:00

Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar

Meer informatie en contact

Twee dagen voor het Proefstuderen ontvang je van ons praktische informatie zoals de locatie per email. Als je in de tussentijd al praktische vragen hebt over het Proefstuderen kun je die aan ons stellen via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Heb je vragen over de opleiding zelf? De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie & Routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.