Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Geschiedenis

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over de opleiding Geschiedenis

Door het verleden te bestuderen, leer je het heden beter te begrijpen. Bij de bachelor Geschiedenis kun je de geschiedenis in haar volle breedte te bestuderen. Nergens anders in Nederland vind je zo’n uitgebreid vakkenpakket. Je hebt de keuze uit veel thema’s en onderwerpen, van de vroege oudheid tot de moderne tijd, in Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en andere gebieden, van politieke geschiedenis tot gendergeschiedenis. In je eerste jaar volg je een aantal basisvakken. In je tweede jaar kun je je eigen interesses volgen en je specialiseren. Met de diepgaande kennis en de academische en persoonlijke vaardigheden die je verwerft, ben je aantrekkelijk voor werkgevers. Onze afgestudeerden werken bijvoorbeeld als journalist, beleidsadviseur bij de overheid of in het bedrijfsleven, als onderzoeker, consultant of docent.

Waarom Geschiedenis in Leiden?

  • Een van de beste geschiedenis-bacheloropleidingen van Europa
  • De cursussen zijn gebaseerd op actueel onderzoek van onze docenten
  • Veel bijzondere tracks, bijvoorbeeld Amerikaanse geschiedenis, Koloniale geschiedenis, Minderheden- en Migratiegeschiedenis en Maritieme geschiedenis

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.