Universiteit Leiden

nl en
Meelopen bij Film- en literatuurwetenschap

Studievoorlichting

Meeloopdag Film- en literatuurwetenschap (vol)

Datum
donderdag 7 december 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

De combinatie van film en literatuur in één opleiding is uniek in Nederland. Je bestudeert bij Film- en literatuurwetenschap beide media van Europa tot Afrika en van Hollywood tot Bollywood, je zet ze in historisch perspectief en je legt relaties met bijvoorbeeld theater en poëzie. Ook leer je hoe verteltechnieken voor verschillende media werken. Je leest en vergelijkt literaire werken uit verschillende culturen en ziet en interpreteert films uit allerlei genres.

Wat is een meeloopdag?

Tijdens de meeloopdag volg je één of meerdere eerstejaarscolleges. Een studentvoorlichter neemt je mee naar de colleges en leidt je rond over de campus. Natuurlijk is er genoeg tijd om al je vragen over de studie en studeren in Leiden te beantwoorden!

Voor wie?

De meeloopdag is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is een meeloopdag het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma

11:15 - 13:00 - Hoorcollege Cinema: Realisme en Modernisme (Stromingen 1)
13:00 - 15:00 - Campus tour
15:15 - 17:00 - Hoorcollege Filmgenres

Meld je aan voor de meeloopdag

Aanmelden

Contact

Als je vragen hebt over de opleiding kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.