Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Training

Cursus: Geweld in Afhankelijkheidsrelaties (geannuleerd)

Datum
woensdag 27 november 2024
Tijd
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Geweld in afhankelijkheidsrelaties is een overkoepelend begrip voor verschillende geweldsvormen zoals partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en eergerelateerd geweld. Deze geweldsvormen zijn een veelvoorkomend probleem in Nederland en vinden plaats in alle socio-economische lagen van de samenleving.  Geweld in afhankelijkheidsrelaties is één van de meest voorkomende geweldsvormen in de Nederlandse samenleving.

In de cursus ‘Geweld in Afhankelijkheidsrelaties’ wordt een overzicht gegeven van recente ontwikkelingen rondom (complexe) geweldsvormen. Deelnemende professionals gaan aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek aan de slag met vragen omtrent het herkennen en duiden van signalen van verschillende vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties en de dilemma’s en uitdagingen in samenwerking. Deelnemde professionals gaan in gesprek met experts over de effectiviteit van hun mogelijke interventies. 

Deelnemende professionals staan onder andere stil bij hoe zij meer systeemgericht kunnen werken en met een lange adem naar complexe problemen kunnen kijken en wat hiervoor nodig is. Ook onderzoeken zij verschillende invalshoeken van organisaties in de aanpak en worden zij uitgedaagd om zich daarin te verplaatsen. Zij bespreken gezamenlijk hoe zij de aanpak verder kunnen brengen. 

Prof. dr. Janine Janssen over geweld in afhankelijkheidsrelaties

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Hou mij op de hoogte

Wil je meedoen aan de editie van 2025? Laat het ons weten, we sturen je een e-mail zodra de nieuwe data bekend zijn. Zo ben je er als eerste bij om je in te schrijven.

Hou me op de hoogte van de volgende editie

Meer informatie over deze cursus

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.