Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

ALGANT: Graduation en 20ste verjaardag

Datum
vrijdag 12 juli 2024
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

ALGANT Graduation

Op 12 juli vindt in het Groot Auditorium de ALGANT Graduation Ceremony plaats. Het is de vierde keer dat deze feestelijke diploma-uitreiking in Leiden geschiedt, de eerste keer was in 2009. Sinds 2014 is het Mathematisch Instituut in Leiden het hoofdkantoor van het consortium.

ALGANT is een internationale wiskunde-master gespecialiseerd in algebra, meetkunde en getaltheorie. Veel van de 400 eerder afgestudeerde Algant-masterstudenten brachten één van hun twee masterjaren op het Mathematisch Instituut in Leiden door, en ruim driekwart van de 40 ALGANT-aio’s promoveerde sinds 2013 in cotutelle aan het Rapenburg.

Tijdens de ceremonie ontvangen de 24 afstudeerders van 2024 hun diploma uit de handen van diverse begeleiders werkzaam aan één van de acht consortium-universiteiten.

Een video-opname van de ceremonie staat op de website van ALGANT.

20ste ALGANT-verjaardag

ALGANT ontstond in 2004 als Erasmus Mundus-master tussen de universiteiten van Bordeaux, Leiden en Padova. Na twintig jaar maken ook de universiteiten van Milaan, Paris-Saclay, Duisburg-Essen, Regensburg en Concordia-Montreal (Canada) deel uit van het consortium.

Het begin van het derde ALGANT-decennium wordt gevierd met speciale bijdragen van jonge ALGANT-staf: Kevin Destagnol (Parijs), Johannes Sprang (Essen) en Jan Vonk (Leiden) zullen hun blik op de toekomst met ons delen. Daarnaast geeft Hendrik Lenstra een persoonlijke reflectie op 20 jaar ALGANT.

De leiding van de bijeenkomst is als vanouds in handen van founding father en consortium-voorzitter Peter Stevenhagen.

Programma

  9:30 Aankomst van de deelnemers
10:00 ALGANT Graduation Ceremony – Groot Auditorium
12:30 Receptie
14:00 Einde van de bijeenkomst

 

ALGANT Graduation Ceremony

ALGANT-homepage

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.