Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Maak kennis met Universiteit Leiden Academy: Workshop over keuzes beïnvloeden

Datum
dinsdag 23 april 2024
Tijd
Serie
Maak kennis met Leiden Academy
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Leiden Academy

De Universiteit Leiden biedt een breed opleidingsaanbod aan om jouw carrière een boost te geven, nieuwe vaardigheden te leren of je kennis te verbreden. Het opleidingsaanbod voor professionals is verenigd in Universiteit Leiden Academy. Met een reeks workshops wil het Jonge Alumni Netwerk (JAN) jou kennis laten maken met het aanbod. In de maanden maart, april en mei kun je voor slechts 5 euro een voorproefje krijgen van verschillende cursussen/opleidingen. 

In de maand april neemt Carola Schoor van het Centre for Professional Learning ons mee in de wereld van het lobbyen. 

Lobbyen of gelobbyd worden, dat is de kwestie

“If you’re not at the table, you’re on the menu” is een van de tegeltjeswijsheden uit de wereld van de Public Affairs. Of je nu werkt bij de overheid, in het bedrijfsleven of bij een maatschappelijke organisatie, iedereen heeft met lobbyen te maken. Effectief invloed uitoefenen vereist inzicht in politieke en bestuurlijke processen. Wil jij weten hoe je een ijzersterke argumentatie maakt waar niemand omheen kan? Leren om te gaan met het herkennen en inzetten van framing? En een effectieve mediacampagne kunnen opzetten voor jouw lobby? Dan is deze workshop de gelegenheid om hier op laagdrempelige wijze en op academisch niveau kennis mee te maken. 

Programma en aanmelden

Naast een kennismaking met Universiteit Leiden Academy is deze avond natuurlijk ook bedoeld om te netwerken met jouw mede-alumni. Zoals gewoonlijk organiseren we daarom na de workshop een gezellige borrel waar je kunt napraten met oude bekenden of nieuwe gezichten! 

Programma

15.45-16.00 uur Inloop
16.00-17.00 uur Workshop Keuzes beïnvloeden
17.00-18.00 uur Borrel

 

Aanmelden

We vragen een kleine bijdrage van €5* voor de workshop en de borrel. Meld je nu aan via ons aanmeldformulier!

*Restitutie niet mogelijk

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.